30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Rakouský výlet

Dýchat (2011) 15

Rakousko | 2011 | 90 min.

Devatenáctiletý Roman Kogler prožil dosavadní život v institucích. Vyrůstal v dětském domově, protože jej jako malého opustila matka. Při jedné rvačce nešťastnou náhodou zabije svého vrstevníka a skončí v nápravném zařízení pro mladistvé. Pod hrozbou vězení, pokud si nenajde stálou práci, začne v rámci zkušební doby pracovat jako zřízenec v místní márnici. Když jednoho dne narazí na mrtvou ženu stejného příjmení, napadne jej, že by to mohla být jeho biologická matka, která se ho kdysi vzdala. Začne tak pátrat po své minulosti.

ZeměRakousko
Rok2011
Délka90 min
Věková skupina15
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, České
Režie Karl Markovics
Scénář Karl Markovics
Kamera Martin Gschlacht
Hudba Herbert Tucmandl
Střih Alarich Lenz
Kontakt Epo-Film Produktion GmbH

Biografie

Karl Markovics (1963) Herec a režisér. Ztvárnil řadu rolí v divadlech i v muzikálech. Prosadil v TV seriálu Komisař Rex (1994) či v dramatech Ďáblova dílna (Die Fälscher, 2007) a Grandhotel Budapešť (The Grand Budapest Hostel, 2014). Jako režisér se uvedl celovečerními filmy Dýchat (Atmen, 2011) a Supersvět (Superwelt, 2015).

Vztahy, Mládí, Zločin, Drama, Psychologie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.