30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Děti online (2017) 12

Česká republika | 2017 | 53 min.

Většina dnešních dětí dokáže ovládat počítač či mobilní telefon dříve, než se naučí zavazovat si tkaničky nebo jezdit na kole. Po celém světě vyrůstají nové generace dětí trávících výrazně více času ve virtuálním světě, který jim skýtá více zábavy a vzrušení než hřiště. O co je však může připravit? Poznáme, že našemu dítěti hrozí závislost na počítači? A víme, jak velká nebezpečí na něj může číhat? Snímek přináší tři příběhy: úskalí slávy talentovaného youtubera, zarytého fanouška počítačových her a dívčí oběti sexuálního agresora na sociální síti.

ZeměČeská republika
Rok2017
Délka53 min
Věková skupina12
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Kateřina Hager
Scénář Kateřina Hager
Kamera Jakub Šimůnek
Hudba převzatá
Střih Šárka Sklenářová
Kontakt Česká televize

Biografie

Kateřina Hager (1977) scenáristka a režisérka dokumentárních filmů. Absolvovala sociokulturní antropologii na UK v Praze, kde vyučuje. Filmovou průpravu získala na Prague Film School, kde se podílela na vzniku desítek studentských filmů. Debutovala celovečerním dokumentem Děti flamenka (2013).

Dokument, Vzdělání, Dospívání, Psychologie, Média, Internet, Technologie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.