30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká filmová a televizní tvorba

Lajka (2018) 12

Česká republika | 2018 | 88 min.

Nelehký je život fenky Lajky na periférii ruského velkoměsta. Po svém odchycení je násilně přeškolena na průkopnici kosmonautiky. Záhy po startu Lajku do vesmíru následuje množství dalších zvířat překotně vypouštěných z amerického Hustonu a ruského Bajkonuru. Zvířata bloudí vesmírem, až nakonec za pomoci černé díry šťastně obydlí vzdálenou planetu. Po nějaké době jejich harmonického nikým nerušeného soužití s místními živočichy k nim však doputují i dva lidští kosmonauti. Harmonický i ten holý život zvířat je rázem ohrožen.

ZeměČeská republika
Rok2018
Délka88 min
Věková skupina12
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Aurel Klimt
Scénář Aurel Klimt
Kamera Radek Loukota
Hudba Marek Doubrava
Střih Aurel Klimt
Kontakt Aurel Klimt

Biografie

Aurel Klimt (1972) Animátor, scenárista, režisér a pedagog. Absolvoval animovanou tvorbu na FAMU. Realizoval krátké animované pohádky O kouzelném zvonu (1998), Pád (1999) či Sklárna (2005) a celovečerní příběh Lajka (2017). Spolurežíroval také pásmo loutkových pohádek Fimfárum Jana Wericha (2002) a Fimfárum 2 (2006).

Fantazy, Historie, Animace, Věda + technika

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.