30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Lovci čarodějnic (2018) 8

Srbsko, Makedonie | 2018 | 86 min.

Desetiletý Jovan trpí dětskou mozkovou obrnou. Jeho diagnóza formuje jeho každodenní život a chlapec má za to, že díky ní je pro ostatní neviditelný – zejména pro své rodiče a spolužáky. Často tak uniká do světa fantazie, kde je tím, kým chce, a má nadpřirozené schopnosti, které by chtěl mít každý. Jovanovu (ne)obyčejnou existenci však náhle naruší nová spolužačka Milica. Odvážná a odhodlaná dívka postupně boří zeď, kterou kolem sebe Jovan postavil, a nakonec jej pozve ke skutečnému životnímu dobrodružství – osvobodit svého otce od jeho nové manželky – dívčiny nevlastní matky – kterou Milica považuje za čarodějnici. Výprava zavede Jovana do reality, kterou si nikdy neuměl ani představit. Aby se stal opravdovým hrdinou, musí ale nejdříve přijmout sám sebe takového, jaký je.

ZeměSrbsko, Makedonie
Rok2018
Délka86 min
Věková skupina8
JazykSrbochorvatština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Raško Miljković
Scénář Marko Manojlović, Milos Krecković
Kamera Miksa Andjelić
Hudba Nevena Glusica
Střih Djordje Marković
Kontakt Pluto Film

Biografie

Rasko Miljković (1991) Srbský režisér. Vystudoval dramatická umění v Bělehradě. Režíroval reklamy, videoklipy či promo videa. Jeho krátkometrážní hraná tvorba zahrnuje filmy Save (2015) a Kris (2017). V celovečerním formátu debutoval dobrodružným fantasy snímkem Lovci čarodějnic (Zlogonje, 2018).

Přátelství, Rodina, Týmová práce, Nemoc, Správná rozhodnutí, Akce a dobrodružství, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.