30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Nelly a Simon: Výprava za Yettim (2017) 8

Kanada | 2017 | 80 min.

Píše se rok 1956 a v Quebecu se nečekaně protnou osudy soukromé detektivky Nelly Maloyevé a vědce z místní univerzity jménem Simon Picard. Impulzivní a tvrdohlavá Nelly, financována ambiciózním klientem, se spolčí s metodickým a pragmatickým Picardem v nejistém úsilí dokázat existenci nepolapitelného Yetiho. Průvodcem jim je deník jednoho dobrodruha, který by je měl zavést na místo, kde se toto mytické stvoření skrývá. Jakému nebezpečí musí čelit během své cesty přes srdce Himalájí?

ZeměKanada
Rok2017
Délka80 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Nancy Florence Savard, Pierre Greco
Scénář Pierre Greco, André Morency
Kamera Maxime Gagnon
Hudba Olivier Auriol
Střih René Caron
Kontakt 10th Ave Productions

Biografie

Nancy Florence Savard Kanadská režisérka a producentka. Ve filmu se vyprofilovala v oblasti 3D animace a režírovala např. krátké snímek Polibek pod jmelím (Le baiser sous le gui, 2006) či celovečerní rodinný film Legenda o Sarile (The Legend of Sarila, 2013). Pierre Greco Kanadský scenárista a režisér animovaných filmů. Studoval film na univerzitě v Montrealu. Režíroval např. celovečerní snímky Malý záchvěv paniky (Un petit vent de panique, 2000), Kykyryký (Le Coq de St-Victor, 2014).

Fantazy, Týmová práce, Akce a dobrodružství, Animace

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.