30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Letní kino

Logan: Wolverine (2017) 15

USA | 2017 | 137 min.

Wolverine se vrací. Je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier, známý také jako Profesor X. Ten je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura, dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel…

ZeměUSA
Rok2017
Délka137 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie James Mangold
Scénář Michael Green, Scott Frank, James Mangold
Kamera John Mathieson
Hudba Marco Beltrami
Kontakt CinemArt a.s.

Biografie

James Mangold (1963) Americký režisér, scenárista a producent. Vystudoval Kalifornský institut umění a Univerzitu Columbia, kterou zakončil oceňovaným snímkem Tlouštík (Heavy, 1995). Největší ohlas kritiky i diváků mu přinesla dramata Narušení (Girl, Interrupted, 1999) a Walk the Line (2005) či western 3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma, 2007).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.