30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Tresčí jazýčky (2017) 8

Norsko | 2017 | 69 min.

Jazyk tresky je v Norsku delikatesou a jeho odřezání je tradičně vyhrazeno dětem. V tomto okouzlujícím a rozmarném příběhu sní devítiletá Ylva o tom, že půjde v rodinných šlépějích a vydělá si peníze brigádou v rybolovné oblasti na severu Norska. Odjede z velkoměsta Osla a dorazí do rybářské vesničky, kde potkává desetiletého Tobiase, který se již vypracoval na kvalifikovaného a ambiciózního odřezávače. Ten ji vezme pod svá křídla a ukáže jí svůj um. V pláštích a s ostrým nožem v ruce se toto radostné duo ponoří do práce. V průběhu času se mezi oběma dětmi, po kolena ponořenými do rybích hlav, zrodí krásné přátelství.

ZeměNorsko
Rok2017
Délka69 min
Věková skupina8
JazykNorština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Solveig Melkeraaen
Scénář Solveig Melkeraaen
Kamera Håvard Fossum
Hudba Håkon Gebhardt
Střih Mina Nybakke, Elise Solberg, Erland Edenholm, Solveig Melkeraaen
Kontakt CAT&Docs

Biografie

Solveig Melkeraaenová (1978) Norská dokumentaristka. Režii vystudovala na univerzitě v Lillehameru. Prosadila se krátkým dokumentem Radio Bingo (2002). Natáčela snímky pro TV i nezávisle. Z její filmové tvorby uveďme např. Statistika (Statistikk, 2008), Báječní Fiff a Fam (Fabelaktige Fiff og Fam, 2009) či Dobrá dívka (Flink pike, 2014).

Rodina, Přátelství, Dětství, Příroda, Týmová práce, Tradice, Dokument

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.