30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Na kolech (2017) 11

Brazílie | 2017 | 72 min.

Třináctiletý Lucas se po dlouhé absenci vrátil do školy. Po dopravní nehodě skončil na vozíku paralyzovaný od pasu dolů. Rodiče mu předčasně k narozeninám darují motorizovaný vozík, který se Lucasovi brzy zalíbí. Jeho školní kamarádka Lais by ráda poznala svého otce – matka o něm sice hovoří jako o „zemřelém“, ale Lais věří, že je stále naživu. Když dívka dostane tip, kde by mohl její otec pobývat, vypraví se spolu s Lucasem za ním. Jejich daleké putování a překonávání mnoha problémů, na něž na cestě narazí, je inspirující ukázkou síly přátelství, týmové práce a vnitřní síly.

ZeměBrazílie
Rok2017
Délka72 min
Věková skupina11
JazykPortugalština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Mauro D'Addio
Scénář Mauro D'Addio
Kamera Otavio Pupo
Hudba Lucas Marcier e Fabiano Krieger
Střih Silvia Hayashi
Kontakt Beatriz Carvalho

Biografie

Mauro D’Addio Brazilský scenárista a režisér. Absolvoval filmová studia na FAAP v São Paulu. Natáčel krátké snímky, s nimiž se uvedl na mezinárodních filmových festivalech, např. Kunumi: Domorodý hrom (Kunumi: The Native Thunder, 2016). Debutoval celovečerním dobrodružným dramatem Na kolech (On Wheels, 2017).

Akce a dobrodružství, Rodina, Přátelství, Dětství, Road movie, Nemoc, Týmová práce, Láska

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.