30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Jsem Charlie (2017) 15

Velká Británie | 2017 | 99 min.

Charlie žije fotbalem. S míčem umí divy – má dar, o kterém si mnoho dospívajících kluků může nechat jenom zdát. A teď se Charliemu dostává životní šance hrát fotbal profesionálně. Zdá se, že by mohl uspět v tom, v čem jeho otec nemohl. Ale Charlie má hluboko ve svém srdci ukryté tajemství a nyní, když je jeho budoucnost jasně určená, už nemůže své tajemství držet pod pokličkou. Jeho rozhodnutí jít s pravdou ven doslova rozmetá kdysi jednotnou rodinu na kusy a přinese zmatek i do jeho vztahů s kamarády. Jistota, kterou každý z nich cítil k sobě samému i ke svému okolí, je otřesena a cesta k opětovné harmonii je dlážděna překážkami, předsudky a rozpaky.

ZeměVelká Británie
Rok2017
Délka99 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Rebekah Fortune
Scénář Peter Machen
Kamera Karl Clarke
Hudba Yann McCullough & Darryl O’Donovan
Střih Erline O’Donovan
Kontakt Media Luna

Biografie

Rebekah Fortuneová Britská herečka, scenáristka a režisérka. Vystudovala herectví, působila v divadle a TV, zabývala se též divadelní režií. Poté, co absolvovala kurzy filmové režie, se věnovala natáčení krátkých snímků prostřednictvím vlastní produkční společnosti Seahore Films, např. Něco modrého (Something Blue, 2011) či Sex, láska a jiné (Sex, Love, Other, 2014). Debutovala celovečerním hororovým dramatem Smrtelný úmysl (Deadly Intent, 2016).

Drama, Gender, Sexualita + Identita, Rodina, Kontroverzní, Dospívání, Správná rozhodnutí, Sport, Empatie, Vztahy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.