30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Kamenné srdce (2016) 15

Island | 2016 | 129 min.

Režisér a scenárista Guðmundur Arnar Guðmundsson ve své režijní prvotině nabízí pohled do života dvou dospívajících chlapců ve vzdálené rybářské vesnici na Islandu. Thor a Christian zažívají doslova turbulentní léto. Zatímco jeden z nich se snaží získat srdce dívky, ten druhý objevuje dosud nepoznané emoce vůči svému nejlepšímu příteli. Když si s končícím létem drsná příroda Islandu bere zpět svá práva, je nejvyšší čas opustit hřiště a postavit se tváří v tvář dospělosti. Citlivý a komorní příběh je jako mozaika složen z mnoha důležitých životních témat: vztahu mezi rodiči a dětmi, života v odlehlé vesnici, první lásky, probuzení puberty a sexuality, ale také přátelství.

ZeměIsland
Rok2016
Délka129 min
Věková skupina15
JazykIslandština
TitulkyAnglické, české
Režie Gudmundur Arnar Gudmundsson
Scénář Gudmundur Arnar Gudmundsson
Kamera Sturla Brandth Grøvlen
Hudba Kristian Selin Eidnes Andersen
Střih Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen
Kontakt Films Boutique

Biografie

Guðmundur Arnar Guðmundsson (1982) Scenárista a režisér z Islandu. Absolvoval Islandskou uměleckou akademii a studia scenáristiky v Dánsku. Věnuje se také videoartu. Zaujal krátkými hranými snímky Údolí velryb (Hvalfjord, 2013) a Artún (2014), za které získal řadu ocenění na mnoha mezinárodních festivalech. Očekávání naplnil i jeho celovečerní debut Kamenné srdce (Hjartasteinn, 2016), který vznikl během tvůrčí rezidence poskytnuté Cannes Cinéfondation.

Drama, Gender, Sexualita + Identita, Dospívání, Přátelství, Debut, Empatie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.