30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Big Big World (2016) 15

Turecko | 2016 | 101 min.

Teenageři Ali a Zuhal vyrostli v dětském domově a jsou si navzájem bratrem a sestrou. Ve chvíli, kdy Ali dovrší věk, po kterém již nemůže v domově zůstat, odchází. Zuhal je umístěna do pochybné péče pěstounů a nemá dovoleno se s Alim vídat. V zoufalém pokusu zachránit Zuhal před sjednaným sňatkem se Ali dopouští hrozného zločinu, čímž oba vstupují do světa dospělých, ve kterém ale nemohou být. Žijí tak na útěku, daleko od civilizace, hluboko v lesích. Tam se snaží začít nový život v tajuplném přírodním prostředí plném zázraků, podivných obyvatel a skutečných nástrah. Jednoho dne však Ali nachází Zuhal zalitou v krvi a nemá jinou možnost, než ji vzít zpátky do města.

ZeměTurecko
Rok2016
Délka101 min
Věková skupina15
JazykTurečtina
TitulkyAnglické, české
Režie Reha Erdem
Scénář Reha Erdem
Kamera Florent Herry
Hudba Nils Frahm
Střih Reha Erdem
Kontakt Picture tree Int.

Biografie

Reha Erdem (1960) Turecký scenárista a režisér. Vystudoval film a výtvarné umění na L'Université Paris 8. Debutoval celovečerním dramatem Ach, měsíc! (A Ay, 1988). Oceněn byl např. za snímky Pětkrát (Beş Vakit, 2006), Kosmos (2009), Jîn (2012) či Zpívající ženy (Sarki Söyleyen Kadinlar, 2013). Realizoval také krátká díla a reklamy.

Drama, Rodina, Lidská práva, Dospívání, Tradice, Láska

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.