30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Kai a Sněhová královna (2016) 8

Jižní Korea | 2016 | 96 min.

Kaiovo dobrodružství začíná u ledového jezera Sněhové královny. Ve stepích střední Asie se sourozenci Kai a Shamui snaží dostat přes zasněženou horu a uniknout před vlky, kteří jsou jim v patách. Najednou se však přižene masivní lavina a jediný, kdo je vlčí matkou se smečkou zachráněn, je Kai. Shamui je ztracena v ledovém jezeře nechvalně proslulé Sněhové královny Hattan. O osm let později jsou útoky ze strany vlků a Hattan čím dál surovější, a tak se Kai rozhodne stát se bojovníkem a ochránit svůj domov. Ve jménu své sestry a celé vesnice se vydává na statečnou dobrodružnou cestu proti Sněhové královně.

ZeměJižní Korea
Rok2016
Délka96 min
Věková skupina8
JazykKorejština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Lee Sung-gang
Scénář Ryu Yong-jae
Hudba Kim Dong-uk
Střih Lee Yeoun-jung
Kontakt M-Line Distribution

Biografie

Lee Sung-gang (1962) Jihokorejský scenárista a režisér. Vystudoval psychologii na Jonsejské univerzitě. Začínal jako animátor. Natočil krátké i dlouhometrážní animované filmy, např. Mari, moje krásná dívka (Mariiyagi, 2002) nebo Pětiocasá liška Jobi (Cheonnyeon-yeowoo Yeowoobi, 2007). Jeho hraným debutem se stala romance Povrch kůže (Sal-gyeol, 2005).

Animace, Akce a dobrodružství, Literatura, Pohádka

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.