30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

1:54 (2016) 15

Kanada | 2016 | 106 min.

V šestnácti je Tim inteligentní, avšak nesmělý mladík s přirozeným atletickým nadáním pro běh. Poslední čtyři roky byly však pro něj díky Jeffovi a jeho týmu opravdu těžké. V posledním ročníku střední školy Timovi chybí pocit úspěchu, zažívá porážky a chce aspoň jednou zazářit. Rozhodne se svému rivalovi Jeffovi postavit a sesadit jej z mistrovského trůnu v běhu na 800 m, v němž Jeff ve škole vyniká. Jenomže v pozadí konkurenčního boje a rivality je jedno tajemství, které natropí pořádnou paseku. Trenér a také otec jej podporují a Tim má v této věci jasno: „Buď budeš držet pusu a neuděláš nic. Nebo budeš držet pusu a postaráš se o zbytek sám. Mojí volbou je to druhé.“

ZeměKanada
Rok2016
Délka106 min
Věková skupina15
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, české
Režie Yan England
Scénář Yan England
Kamera Claudine Sauvé
Hudba Cult Nation
Střih Denise Robert
Kontakt The Festival Agency

Biografie

Yan England (1979) Francouzsko-kanadský herec, scenárista, režisér a producent. Filmem je obklopen od dětství, kdy se objevoval v TV pořadech. V Beverly Hills studoval divadlo, aby se zbavil francouzského akcentu. Jako herec se prosadil především v TV seriálech, později se začal věnovat filmové režii. Natočil krátké autorské snímky Já (Moi, 2007) a Henry (2011), za druhý byl nominován na Oscara. Jeho celovečerním debutem se stalo drama 1:54 (2016).

Šikana, Drama, Gender, Sexualita + Identita, Mládí, Internet, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.