30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Ve stínu viny (2016) 18

Austrálie | 2016 | 99 min.

Miklos Varga si razí cestu temnotou, ​​která je někde mezi nic neříkajícími a skřípavými rozcestníky ukazujícími směr „chlapec“ a „muž“. Těsně před osmnáctinami se Miklosovi zhroutil celý svět. Díky rodinné katastrofě jsou jeho plány na útěk a únik z dusícího sevření migrantské rodiny zmařeny. Co vedlo k tragédii, ví ale pouze Mik a obviňuje z toho jen sám sebe. Cítí se náhle rozpolcený mezi touhou se dát na sever, kde by mohl začít nový život se svým nejlepším přítelem Danem, a povinnostmi vůči rozbité rodině. Představuje Mik pro sebe i ostatní kolem nebezpečí? Nebo je jen dítětem, které se chytlo do nástražných drátů mladistvé úzkosti?

ZeměAustrálie
Rok2016
Délka99 min
Věková skupina18
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Craig Boreham
Scénář Craig Boreham
Kamera Bonnie Elliott
Hudba Xavier Fijac
Střih Adrian Chiarella
Kontakt LevelK

Biografie

Craig Boreham Scenárista, režisér a producent z Austrálie. Vystudoval Technologickou univerzitu v Sydney a filmovou školu AFTRS. Natáčel reklamy, hudební klipy, krátké snímky. Spolurežíroval film Před deštěm (Before the Rain, 2010). Samostatně debutoval celovečerním dramatem Ve stínu viny (Teenage Kicks, 2016).

Drama, Gender, Sexualita + Identita, Mládí, Rodina, Přátelství, Psychologie, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.