30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Bod zlomu (2016) 15

Belgie | 2016 | 82 min.

Šestnáctiletý Benjamin se během každoroční rodinné dovolené ve Španělsku zcela zblázní do jedné z místních dívek. Anne je fascinující a krásná a Ben se do ní rychle zamiluje. Jen málo však tuší, co jej čeká. Za jedné opilecké noci se mu Anne svěří s temným tajemstvím – chce najít a konfrontovat muže, který ji znásilnil. Po uši zamilovaný a zoufalý Benjamin se rozhodne být za hrdinu. Spolu s Anne se vydává na cestu poznání, které může všechno navždy změnit.

ZeměBelgie
Rok2016
Délka82 min
Věková skupina15
JazykRůzné
TitulkyAnglické, české
Režie Kevin Meul
Scénář Kevin Meul
Kamera Menno Mans NSC
Hudba Brent Vanneste
Střih Thomas Pooters, Kevin Meul
Kontakt Premium Films

Biografie

Kevin Meul (1979) Belgický scenárista a režisér. Vystudoval filmovou školu Sint-Lukas v Bruselu. Zabýval se především realizací krátkých snímků, hudebních videí a reklam. Režíroval také živé TV pořady. Jeho krátkometrážní tvorba zahrnuje snímky Trojice (La Trinité, 2003), Podivuhodný život Rockyho (Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck, 2010) nebo Kadet (Cadet, 2013). Debutoval celovečerním dramatem Bod zlomu (My First Highway, 2016).

Drama, Mládí, Dospívání, Zločin, Vztahy, Psychologie, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.