30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Sígři (2016) 17

USA | 2016 | 104 min.

Snímek je barvitou ságou z prostředí hip hopu z chudinské části Clevelandu. Pro čtyři dospívající kamarády Cisca, Juniora, Boobie a Patty Cake studium nic neznamená. Místo toho radši trénují na skateboardu, který berou jako vstupenku do lepšího života. Ale než se tak stane, je třeba si vydělat jinak – třeba krádežemi aut. Když se však hoši zapletou do obchodu s drogami a rozhněvají nemilosrdnou královnu podsvětí, je v sázce nejen jejich přátelství, ale také život. Snímek s vytříbeným hiphopovým soundtrackem a skvělým obsazením včetně hvězdy amerického seriálu The Wire Michaela K. Williamse, spolu s Erykahou Badu a rapperem Machine Gun Kellym, je třaskavou směsicí energie a poezie clevelandských ulic.

ZeměUSA
Rok2016
Délka104 min
Věková skupina17
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Steven Caple Jr.
Scénář Steven Caple Jr.
Kamera Steven Holleran
Hudba Jongnic Bontemps
Střih Saira Haider
Kontakt Film Constellation

Biografie

Steven Caple Jr. Americký scenárista, režisér a producent. Dlouhodobě pracuje s mládeží. Natočil řadu krátkých snímků, např. Odlišný strom (Different Tree, 2014). Podílel se na realizaci TV seriálu Třída (Class, 2015) i stejnojmenného TV snímku, který spolurežíroval. V celovečerním formátu debutoval uznávaným dramatem Země (The Land, 2016).

Akce a dobrodružství, Drama, Mládí, Rodina, Přátelství, Sport, Zločin, Městský život, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.