30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Malá sokolnice (2016) 12

USA, Mongolsko, Velká Británie | 2016 | 87 min.

Snímek navazuje na příběh třináctileté kočovnice Aišolpan, která vyrůstá v patriarchální komunitě v mongolském pohoří Altaj. Je vášnivá sokolnice. Této činnosti zde ale po tisíce let zcela dominují muži. Dívčina fascinace lovem za pomoci orlů a sen stát se první cvičitelkou těchto ptáků způsobuje nemalé zděšení. Otec ji však navzdory kritice místních starších podporuje. Blízkost jejich vztahu se projeví ve společně stráveném čase, když ji otec učí i těm nejmenším detailům lovu. Na každoroční soutěži je Aisholpan nejmladší účastnicí a navíc jediná dívka. Dokáže to, v co sama věří?

ZeměUSA, Mongolsko, Velká Británie
Rok2016
Délka87 min
Věková skupina12
JazykKazaština
TitulkyAnglické, české
Režie Otto Bell
Kamera Simon Niblett
Střih Pierre Takal
Kontakt Pascale Ramonda

Biografie

Otto Bell Britský režisér, producent a kreativní ředitel usazený z New Yorku. Vystudoval Oxfordskou univerzitu a vzdělání si rozšířil studiem managementu. Pod záštitou značek, jako např. IBM nebo Philips, režíroval řadu dokumentů v exotických lokacích. Realizoval ceněné TV programy dotýkající se aktuálních témat.

Akce a dobrodružství, Exotika, Rodina, Dětství, Příroda, Tradice, Zvířata, Původní obyvatelé

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.