30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Vesmír mezi námi (2017) 15

USA | 2017 | 120 min.

V tomto meziplanetárním dobrodružství se raketoplán vydává na svou první misi – kolonizovat Mars. Hned po startu však jedna astronautka zjistí, že je těhotná. Krátce po přistání zemře při komplikovaném porodu prvního člověka narozeného na rudé planetě. A tajemství, kdo je otcem dítěte, si bere s sebou na věčnost. Takto začíná mimořádný život Gardnera Elliota, zvídavého a vysoce inteligentního chlapce, který za své velmi nekonvenční šestnáctileté dětství potká dohromady jen čtrnáct lidí. Gardner se při online pátrání po svém otci a domovské planetě, kterou nikdy nepoznal, spřátelí s Tulsou, života znalou dívkou z Colorada. A nakonec přichází i šance podívat se na matičku Zemi...

ZeměUSA
Rok2017
Délka120 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Peter Chelsom
Scénář Allan Loeb
Kamera Barry Peterson
Hudba Andrew Lockington
Střih David Moritz
Kontakt Freeman Entertainment s.r.o.

Biografie

Peter Chelsom (1956) Americko-britský herec, scenárista a režisér. Studoval na Centrální škole dramatu v Londýně. Svůj herecký talent představil v divadle, filmu i TV. Po krátkém snímku režíroval celovečerní komedii Slyš moji píseň (Hear My Song, 1991). Dále realizoval např. snímky Veselé kosti (Funny Bones, 1995) nebo Mocný (The Mighty, 1998).

Akce a dobrodružství, Mládí, Road movie, Láska, Věda + technika, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.