30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Zvláštní uvedení

Jiří Menzel - Komedie není legrace (2016) 12

Švýcarsko | 2016 | 80 min.

Příběh jednoho výjimečného filmaře. V roce 1968 získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film snímek Ostře sledované vlaky – vůbec první celovečerní dílo československého režiséra Jiřího Menzela. Jen o rok později byl Menzelův další film – Skřivánci na niti – totalitní mocí zakázán. Menzel se však rozhodl ve své socialistické vlasti zůstat a pokračovat v práci jako divadelní a filmový režisér a herec. Jeho komedie i vážnější žánry byly komerčně úspěšné, protože režisér v nich umně skrytými politickými vzkazy testoval hranice tehdejších autorit. Dnes patří k Menzelovým obdivovatelům a přátelům takové osobnosti filmového světa, jako Miloš Forman, Ken Loach, Emir Kusturica či István Szabó.

ZeměŠvýcarsko
Rok2016
Délka80 min
Věková skupina12
JazykAngličtina, Čeština, Němčina
TitulkyAnglické, české
Režie Robert Kolinsky
Kamera Elia Lyssy, Jana Marsik, Ines Thomsen, Stefan Dux, Jan Kuldan
Střih Andrea Pugner
Kontakt Deckert Distribution

Biografie

Robert Kolinsky (1970) Klavírní virtuos a kulturní organizátor ze Švýcarska. Klavír studoval v Basileji a v Praze. Působí sólově i v rámci vlastního Ensemble Basilisk. Je uměleckým ředitelem basilejského Hudebního festivalu Martinů, který založil. Režíroval snímek Jiří Menzel – Komedie není legrace (Jiří Menzel – To Make a Comedy Is No Fun, 2016).

Umění, Biografie, Dokument

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.