30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Nemocniční piráti (2010) 14

Švýcarsko | 2010 | 90 min.

Životy pěti teenagerů se protínají v nemocnici. Čtyři z nich mají rakovinu a pátý čeká na svou diagnózu. Na svou situaci však každý z nich reaguje jinak. Benji udržuje oddělení v dobré náladě, i když sám musí svádět boj s nepolevující bolestí nohy. Michi čeká na svou protézu nohy s cílem vrátit se zase brzy na fotbalové hřiště. Kevin zase díky Lauře, která leží na 7. patře, znovu nalezne odvahu. Jonasova vášeň pro létání je silnější než jakýkoli lék, který kdy měl. A Sascha se učí, jak být opravdovým přítelem. Tato pětka „pirátů“ se staví smrtelné nemoci čelem. Společně už totiž chytili život za pačesy.

ZeměŠvýcarsko
Rok2010
Délka90 min
Věková skupina14
JazykSwiss-German
TitulkyAnglické, české
Režie Michael Schaerer
Scénář Jürgen Ladenburger
Kamera Stéphane Kuthy
Hudba Moritz Schneider, Adrian Sieber
Střih Florian Drechsler
Kontakt Zodiac Pictures Ltd

Biografie

Michael Schaerer (1975) Režisér a střihač. Vystudoval filmovou režii a kameru na škole vizuálních umění v New Yorku, kde také působil v divadelní organizaci Actors Studio jako asistent a videograf. Debutoval celovečerním dramatem Nemocniční piráti (Stationspiraten, 2010), ve stejném žánru také natočil film Lina (2016).

Dospívání, Přátelství, Nemoc + smrt, Láska

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.