30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Sestra (2012) 15

Švýcarsko, Francie | 2012 | 97 min.

Snímek zachycuje osudy Simona a jeho starší sestry, kteří spolu bydlí v bytovce pod luxusním lyžařským střediskem ve Švýcarsku. Zatímco se jeho sestra potácí z jedné práce do druhé a totéž zažívá ve vztazích, dvanáctiletý Simon přebírá odpovědnost za obživu pro ně oba. Den co den se nechává vlekem vyvézt nahoru do opulentního světa lyžařů, aby se zde zmocnil vybavení bohatých turistů a pak je prodal dole v údolí místní mládeži. Svými podvodnými kšeftíky je schopen udržet oba nad vodou, přičemž sestra je ráda za peníze, které Simon přináší. Avšak spolčení s pokřiveným brigádníkem z Británie chlapce přivádí do situací, které překračují bezpečné hranice a odrážející se v jeho vztahu se sestrou.

ZeměŠvýcarsko, Francie
Rok2012
Délka97 min
Věková skupina15
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, české
Režie Ursula Meier
Scénář Antoine Jaccoud, Ursula Meier, Gilles Taurand
Kamera Agnès Godard
Hudba John Parish
Střih Nelly Quettier
Kontakt Memento Films International

Biografie

Ursula Meierová (1971) Scenáristka a režisérka původem z Francie. Vystudovala Institut vizuálních umění v Lovani. Její celovečerní debut Dům u dálnice (Home, 2008) uspěl na řadě festivalů, stejně jako drama Sestra (L'enfant d'en haut, 2012). Režírovala též krátké hrané snímky, např. Stolování (Tous à table, 2001), či dokumenty.

Drama, Rodina, Kontroverzní, Dospívání

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.