30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Jimmie (2008) 15

Švýcarsko | 2008 | 90 min.

Svobodná matka Kathy odmítá poslat svého sedmnáctiletého autistického syna Jimmieho do domova. Když mladík dokončí školu, vezme si jej matka domů i přes tlak svého okolí, které ji od toho odrazuje. Je však nucena učinit velmi bolestivé zjištění – její blízkost k Jimmymu nemá na jeho pokrok požadovaný vliv. Právě naopak. Jimmy na neznámé situace reaguje zuřivě a svou matku tak opakovaně zkouší z toho, co ještě vydrží. Jimmieho největší vášní zůstává pouze plavání, což je jediná činnost, ve které se cítí dobře. Když jeho velký talent objeví trenér, začínají se pro mladého muže otevírat nové možnosti.

ZeměŠvýcarsko
Rok2008
Délka90 min
Věková skupina15
JazykSwiss-German
TitulkyAnglické, české
Režie Tobias Ineichen
Scénář Thomas Peter
Kamera Martin Fuhrer
Hudba Fabian Römer
Střih Michael Schaerer
Kontakt C-Films AG

Biografie

Tobias Ineichen (1964) Scenárista a režisér. Vysokou školu vizuálního umění v Ženevě (ESAV) absolvoval snímkem Výstřižek (Le Découpage, 1989). Věnuje se hrané a TV tvorbě i reklamám. Debutoval dramatem Dilema (Dilemma, 2002), dále se podepsal pod snímky Jimmie (2008) či Klára a tajemství medvědů (Clara und das Geheimnis der Bären, 2012).

Drama, Rodina, Dospívání, Sport, Diskriminace, Psychické zdraví

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.