30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Z Paříže do Paříže (2016) 12

Francie | 2016 | 110 min.

Snímek sleduje osudy dvou mladých židovských chlapců, kteří žijí během druhé světové války ve Francii. Když bylo Josephovi Joffovi deset, dostali společně s bratrem Mauricem od otce peníze a mapu. Otec je tak vyslal na nebezpečnou cestu v naději, že uniknou z nacisty okupované Paříže roku 1941. Při cestě do demilitarizované zóny na jihu jsou však oba chlapci nevyhnutelně lapeni do víru války. Za občasné pomoci laskavých lidí se oba sourozenci snaží prodrat překážkami, které nastražili nacisté. Chtějí se vyhnout strašlivého osudu mnohým dalších, kteří se snažili o totéž.

ZeměFrancie
Rok2016
Délka110 min
Věková skupina12
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Christian Duguay
Scénář Alexandra Geismar, Jonathan Allouche,
Kamera Christophe Graillot
Hudba Armand Amar
Střih Olivier Gajan
Kontakt Cinemart, a.s.

Biografie

Christian Duguay (1957) Kanadský režisér a producent. Vystudoval filmovou školu na Univerzitě Concordia v Montréalu. Od kamery a střihu se dostal k realizaci TV seriálů. V celovečerní tvorbě se uvedl např. snímky Hon na šakala (The Assignment, 1997), Hitler: Vzestup zla (Hitler: The Rise of Evil, 2003) či Touha zvítězit (Jappeloup, 2013).

Akce a dobrodružství, Drama, Rodina, Biografie, Historie, Road movie, Válka, Svoboda, Dle skutečného příběhu

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.