30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Amélie a horský zázrak (2017) 10

Německo, Itálie | 2017 | 97 min.

Třináctiletá Amélie se považuje za neurvalého spratka a pravdou je, že tvrdohlavější dívku byste v Berlíně jen těžko hledali. Nikdo, a už vůbec ne rodiče, jí nesmí říkat, co má dělat. Ti se ale rozhodnou poslat ji po dalším astmatickém záchvatu na speciální kliniku v horách. Amélie s pobytem nesouhlasí, a tak se rozhodne utéct na samotný vrchol hory, tedy tam, kde by ji rozhodně nikdo nehledal. Záhy započne velká pátrací akce kliniky i rodičů. Amélie při hledání úkrytu v horách naráží na podivného chlapce jménem Bart, který jí zachrání život. Dívka si uvědomí, že Bart je mnohem lepší člověk, než si prvně myslela. Když se Bart dozví o Améliině nemoci, řekne jí o každoroční prastaré tradici, který spočívá v zapalování ohňů na vrcholcích hor. Ohně v tyrolských Alpách jsou údajně zázračné a pomáhají léčit nemocné lidi i zvířata. S cílem dostat se k ohňům včas se oba vydávají na dobrodružnou cestu naděje a opravdového přátelství.

ZeměNěmecko, Itálie
Rok2017
Délka97 min
Věková skupina10
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Tobias Wiemann
Scénář Natja Brunckhorst
Kamera Martin Schlecht
Hudba Tobias Kuhn, Markus Perner
Střih Andreas Radtke
Kontakt ARRI Media

Biografie

Tobias Wiemann (1981) Německý scenárista, producent a režisér. Studoval design médií. Věnoval se kameře i střihu, realizoval krátké hrané snímky Rodinná houpačka (Familienschaukel, 2007) či Krásná písnička (Ein schönes Lied, 2010) ad. Spolupracoval na produkci filmů jiných tvůrců. Debutoval celovečerní komedií GroßStadtKlein (2014). Rodinný snímek Amélie a horský zázrak (Amelie rennt, 2017) je jeho druhým dlouhometrážním filmem.

Akce a dobrodružství, Přátelství, Správná rozhodnutí, Road movie, Nemoc, Příroda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.