30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Chlapec na mostě (2016) 14

Kypr | 2016 | 85 min.

Do kyperské vesnice přišlo jaro a chlapec jménem Sokrates se tak může oddat svým oblíbeným zálibám – odpalování domácího ohňostroje, trýznění místních důchodců, rychlé jízdě vesnicí na mopedu a vzdoru vůči vlastní matce. Když přijdou Velikonoce, Sokrates zosnuje plán na výrobu největší petardy roku a její odpálení na Bílou sobotu o půlnoci. Zařízení však exploduje a výbuch strhne část kostela, v jehož troskách je pohřben starý muž. Sokrates se ocitá v centru pozornosti, ale jen do chvíle, než vyjde na povrch závažnější trestný čin. Ve vesnici někdo napadl chlapce a místní si na sebe začnou ukazovat prsty a šířit klepy. A když je z činu obviněn a zatčen Sokratův přítel, Sokrates je odhodlán najít skutečného pachatele. V pozadí místních, zdánlivě idylických stojatých vod se jedna týraná žena plánuje pomstít svému manželovi, intrikánský skrblík se zamiluje a nebezpečný dravec pronásleduje nevinné. Jaro tak přináší celé vesnici poněkud drsné probuzení. A Sokratovi obzvlášť.

ZeměKypr
Rok2016
Délka85 min
Věková skupina14
JazykŘečtina
TitulkyAnglické, české
Režie Petros Charalambous
Scénář Stavros Pamballis, Eve Makis
Kamera Yiorgos Rahmatoulin
Hudba Andrey Dergachev
Střih Soteris Christou
Kontakt Petros Charalambous

Biografie

Petros Charalambous (1976) Režisér a scenárista z Kypru, absolvoval filmová a TV studia na Kalifornské státní univerzitě. V USA rovněž získal první pracovní zkušenosti. Po návratu na Kypr se věnoval výuce, TV i vlastní tvorbě, zahrnující videoklipy, reklamy či dokumenty. V hrané tvorbě bodoval např. krátkým snímkem Útěk královny (The Escape of the Queen, 2003). Jeho celovečerním debutem se stalo drama Chlapec na mostě (To agóri sti géfyra, 2016).

Drama, Rodina, Dětství, Zločin, Otcovství, Debut, Vztahy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.