30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Nový svět (2013) 14

Švýcarsko | 2013 | 93 min.

Nově příchozí studenti do třídy pro integraci imigrantů pana učitele Zingga opravdu přicestovali zdaleka – z Afghánistánu, z Kamerunu, ze Srbska a z Venezuely. Jako mladí lidé přijeli do Švýcarska s nadějí na lepší budoucnost a svá očekávání teď vkládají do svého učitele – průvodce v jejich nové zemi. Žáci se za pouhé dva roky mají naučit jazyk a pochopit místní kulturu. Cílem úsilí jejich učitele je pouze jediná věc – pomoci mladým traumatizovaným lidem najít uplatnění v nové společnosti. S blížícím se koncem jejich studia si však mladí přistěhovalci nutně kladou mučivou otázku: „Je pro mě v této zemi vůbec místo?“

ZeměŠvýcarsko
Rok2013
Délka93 min
Věková skupina14
JazykFarsi, Němčina
TitulkyAnglické, české
Režie Anna Thommen
Scénář Anna Thommen
Kamera Gabriela Betschart
Hudba Jaro Milko, Eric Gut
Střih Andreas Arnheiter, Anna Thommen
Kontakt Anja Dziersk - Rise And Shine

Biografie

Anna Thommenová (1980) Scenáristka a režisérka – dokumentaristka. Vystudovala učitelství, několik let působila ve školství. Později absolvovala video a film na vysokých uměleckých školách v Lucernu a Curychu. Mimo krátké filmy realizovala celovečerní dokumenty Neznámá země (Neuland, 2011) a Kousek šílenství (Ein Stück Wahnsinn, 2013).

Mládí, Dokument, Vzdělání, Imigranti, Svoboda, Různorodost, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.