30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Psí život (2016) 15

Dánsko | 2016 | 94 min.

Sofie a její starší nevlastní sestra Olivie žijí v přívěsu v zadní části rodinného baru. Jejich drsný život je plný zneužívání a vykořisťování od Sofiina nevlastního otce Larse, který má násilnické sklony a doma vládne železnou rukou. Když se Sofie od matky dozví, že její biologický otec možná stále žije, sbalí své i sestřiny věci a vydají se ho hledat. Na adrese, kterou dovodily ze starého milostného dopisu, je čeká nemalé překvapení. Sofiin otec Adam žije izolovaným životem v usedlosti, která je obklopená ostnatým drátem a cedulemi s nápisem „Nevstupovat!“. Jako bývalý voják s těžkou posttraumatickou stresovou poruchou žije zcela sám, návštěvy nepřijímá a už vůbec nehodlá dveře otevřít dvěma dívkám na útěku. Sestry se tak utáboří před jeho domem až do chvíle, kdy to Adam vzdá a umožní jim zůstat u něj. Pomalu, ale jistě se jejich vzájemné vztahy zlepšují a postupně začnou připomínat stabilní a pečující rodinu, po které dívky vždycky toužily. Nic však netrvá věčně a dívky zjišťují, že před Larsem možná neutekly dostatečně daleko.

ZeměDánsko
Rok2016
Délka94 min
Věková skupina15
JazykDánština
TitulkyAnglické, české
Režie Rene Frelle Petersen
Scénář Rene Frelle Petersen
Kamera Lars Reinholdt
Hudba Benjamin de Murashkin
Střih Carsten Søsted
Kontakt Marco Lorenzen

Biografie

Rene Frelle Petersen Dánský režisér a scenárista. V pozici asistenta režie spolupracoval na filmech řady dánských tvůrců. Samostatně se prosadil krátkometrážní hranou tvorbou, např. Chuť vlasů (De kaldte os frisører, 2007) či Cesta nikam (Going Nowhere, 2011). V celovečerním formátu úspěšně debutoval snímkem Psí život (Hundeliv, 2016), který vznikl v rámci vlastní produkční společnosti 88miles.

Šikana, Drama, Mládí, Rodina, Debut, Vztahy, Svoboda, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.