30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Polar Boy (2016) 16

Estonsko | 2016 | 97 min.

Mattias touží po studiu fotografie na berlínské Akademii umění. Jeho sen je však ohrožen ve chvíli, kdy se mladík zamiluje do krásné a svobodomyslné Hanny. Snaží se získat její srdce a cítí potřebu jí dokázat, že umí být stejně odvážný a nepředvídatelný jako ona. Mattias s Hannou riskuje vše, co je mu drahé, a porušuje zákon, aniž tuší, že Hanniny odvážné činy jsou pouze příznaky její bipolární poruchy. Moment žárlivosti dovede Mattiase ke spáchání trestného činu, za který by mohl skončit na několik let za mřížemi. Aby do vězení nemusel, rozhodne se, že se nechá prohlásit za nesvéprávného předstíráním nemoci, kterou jeho přítelkyně trpí doopravdy.

ZeměEstonsko
Rok2016
Délka97 min
Věková skupina16
JazykEstonština
TitulkyAnglické, české
Režie Anu Aun
Scénář Anu Aun
Kamera Heiko Sikka
Hudba Sten Šeripov
Střih Margo Siimon
Kontakt Luxfilm

Biografie

Anu Aunová Estonská scenáristka, režisérka a producentka. Vystudovala TV a filmovou režii Baltské filmové a mediální škole v Tallinnu. Spoluzaložila produkční společnost Luxfilm. Režírovala dokumenty i krátké filmy, včetně oceňovaného díla Výměna (Vahetus, 2015). Debutovala celovečerním dramatem Polární kluk (Polaarpoiss, 2016).

Drama, Mládí, Přátelství, Umění, Zločin, Empatie, Psychické zdraví, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.