30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

O sovách a myších (2016) 6

Nizozemsko | 2016 | 80 min.

Osmiletá Meral se právě přistěhovala do nového města. V nové škole se snaží získat kamarády ještě před podzimním školním kurzem, ale není to tak jednoduché. Doma se spřátelí s myškou, která u ní žije v pokoji, a dá jí jméno Peepeep. Z obavy, že rodiče myšku zabijí, když bude se školou pryč, vezme ji Meral tajně s sebou. Díky ní se spřátelí se spolužáky tak, jak by to nečekala. Když se však myšky zmocní sova, Meral obviňuje právě nové kamarády. Teprve až v divočině, kde se najdou soví vývržky s obsahem myších kostí, Meral pochopí, o čem je opravdové přátelství.

ZeměNizozemsko
Rok2016
Délka80 min
Věková skupina6
JazykNizozemština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Simone van Dusseldorp
Scénář Simone van Dusseldorp
Kamera Ton Peters NSC, Stephan Polman
Hudba Kees van der Vooren
Střih Peter Alderliesten, NCE
Kontakt Lemming Film

Biografie

Simone van Dusseldorpová (1967) Nizozemská scenáristka a režisérka. Absolvovala Akademii Gerrita Rietvelda a Holandskou filmovou akademii v Amsterdamu. Začínala TV seriály, debutovala celovečerním filmem Hluboko (Diep, 2005). Dále režírovala např. dobrodružný snímek Žáby a ropuchy (Kikkerdril, 2009) či drama Tajný dopis (Briefgeheim, 2010).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Týmová práce, Zvířata, Škola

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.