30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká a filmová a televizní tvorba

Lichožrouti (2016) 6

Česká republika, Slovensko, Chorvatsko | 2016 | 83 min.

Lichožrouti jsou malí neviditelní tvorové, kteří mohou za to, že nám lidem z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – ta lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů lichožroutů a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného profesora, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého lichožrouta Hihlíka, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy Lamora, který ho vychoval, jsou u konce a Hihlík musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu Padreho, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – z lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera“…

ZeměČeská republika, Slovensko, Chorvatsko
Rok2016
Délka83 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Galina Miklínová
Scénář Galina Miklínová, Pavel Šrut
Kamera Tomáš Sysel
Hudba Filip Míšek
Střih Vladimír Barák
Kontakt Falcon

Biografie

Galina Miklínová (1970) Režisérka, animátorka a ilustrátorka. Studia filmové a TV grafiky na VŠUP absolvovala úspěšným autorským snímkem Biograf (1997). Její animovaná tvorba zahrnuje krátké snímky Bajky ze zahrady (1999) či Byla 3x jedna princezna (2006), TV seriál O Kanafáskovi (2004) i celovečerní pohádku Lichožrouti (2016).

Animace, Akce a dobrodružství, Přátelství, Fantazy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.