30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Heidi (2015) 8

Švýcarsko, Německo | 2015 | 105 min.

Osiřelé děvčátko Heidi tráví nejšťastnější dny svého dětství s dědečkem v prostém dřevěném srubu ve švýcarských Alpách. Spolu s kamarádem Petrem hlídají stádo koz a užívají si svobody hor. Šťastným a bezstarostným dnům je však konec ve chvíli, kdy teta Dete odveze Heidi do Frankfurtu nad Mohanem. Tam žije v domě zámožného pana Sesemanna, s jehož dcerou Klarou, upoutanou na invalidní vozík, se skamarádí. Navíc se pod bedlivým a přísným dohledem chůvy, slečny Rottenmeierové, musí naučit číst a psát. Heidi však touží po milovaných horách, dědečkovi, stádu koz a Peterovi…

ZeměŠvýcarsko, Německo
Rok2015
Délka105 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Alain Gsponer
Scénář Johanna Spyri, Petra Biondina Volpe
Kamera Matthias Fleischer
Hudba Niki Reiser
Střih Mike Schaerer
Kontakt SPI International

Biografie

Alain Gsponer (1976) je německo-švýcarský scenárista a režisér. Krátce studoval audiovizi na škole designu v Bernu, pracoval jako novinář. Později absolvoval režii na Filmové akademii Baden-Württemberg krátkým dramatem Kiki & Tiger (2003). V celovečerním formátu debutoval úspěšným snímkem Rose (2005), dále pak režíroval snímky Bummm! (2006), Lila, Lila (2009) Akta Grüninger (Akte Grüninger, 2013) nebo Malý duch (Das kleine Gespenst, 2013). Spolupracuje také s TV.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.