30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny francouzské kinematografie

Phantom Boy (2015) 12

Francie | 2015 | 80 min.

Vážně nemocný jedenáctiletý Leo tráví své dny v posteli v newyorské nemocnici. Zde zjistí, že má mimořádnou schopnost oddělit se od svého těla a proletět se nad městem, zatímco jeho fyzické tělo spí. Na jedné takové cestě se potkává s detektivem Alexem, který je na vozíčku od chvíle, kdy se stal obětí zlého mafiána. Tento šéf podsvětí drží zdroj elektrické energie New Yorku v šachu a hrozí, že se pomocí počítačového viru zmocní celého města, pokud starosta do 24 hodin neudělá vše, co řekne. Aby Leo mohl čelit tomuto zlověstnému intrikánovi, musí se spojit s Alexem a jeho přítelkyní – neohroženou reportérkou Marií.

ZeměFrancie
Rok2015
Délka80 min
Věková skupina12
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, české
Režie Alain Gagnol & Jean-Loup Felicioli
Scénář Alain Gagnol
Kamera Izu Troin
Hudba Serge Besset
Střih Hervé Guichard
Kontakt Doc and Film International

Biografie

Jean-Loup Felicioli (1960) a Alain Gagnol (1967), francouzští animátoři, scenáristé a režiséři, tvoří dlouholetý umělecký tandem. Felicioli studoval na uměleckých školách v Annecy, Štrasburku, Perpignanu a ve Valence, zatímco Gagnol absolvoval grafická umění na Škole Emila Cohla v Lyonu. Oba se potkali v produkční společnosti Folimage. Společně realizovali krátké animované snímky jako např. Egoista (L’Egoïste, 1997), Chodba (Le Couloir, 2005) či Nevlídno (Mauvais temps, 2006). V celovečerním formátu debutovali filmem Život kočky (Une Vie de chat, 2010) nominovaným na Oscara.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.