30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Malý horal (2015) 8

Švýcarsko | 2015 | 104 min.

Vysoko ve švýcarských Alpách na úpatí malého města žije chlapec Ursli se svými rodiči, s domácími zvířaty a také s nejlepší kamarádkou Sereinou, která sem přichází často na návštěvu. Jednoho dne však rodina díky nehodě přijde o celou úrodu. Aby přežili zimu, zadluží se dohodou s nepřátelským, ale bohatým majitelem místního obchodu. Ursli se tak musí vzdát své milované kozy ve prospěch jeho hrubého syna. A aby toho nebylo málo, pro každoroční rituál "Chalandamarz" k vyhnání zimy a přivítání jara má Ursli ze všech dětí ten nejmenší zvon. Jak trapné! Ursli se proto rozhodne vzít věci do vlastních rukou – chce pomoci svým rodičům a najít ten největší zvon, ukrytý v chatě až samém vrcholu hory. Tak ať žije dobrodružství!!!

ZeměŠvýcarsko
Rok2015
Délka104 min
Věková skupina8
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Xavier Koller
Scénář Xavier Koller, Stefan Jäger
Kamera Felix von Muralt
Hudba Martin Tillman
Střih Gion-Reto Killias
Kontakt ARRI Media Interantional

Biografie

Xavier Koller (1944) je švýcarský scenárista a režisér. Vystudoval Akademii dramatických umění v Curychu, hrál a režíroval v řadě německých a švýcarských divadel, později také účinkoval v TV a ve filmech. Jako filmový režisér debutoval celovečerním snímkem Hannibal (1972). Mezi jeho nejúspěšnější a oceňovaná díla patří dramata Cesta naděje (Reise der Hoffnung, 1990), Tanner (Der schwarze Tanner, 1985), Gripsholm (2000) či Někdo jako já (Eine wen iig, dr Dällebach Kari, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.