30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Alias Maria (2015) 16

Kolumbie, Argentina, Francie | 2015 | 92 min.

Třináctiletá partyzánka Maria dostane spolu s dalšími třemi mladistvými vojáky úkol dostat novorozené dítě velitele do bezpečí sousedního města. Maria však ukrývá tajemství, o kterém nemá nikdo tušení. Je těhotná a mít dítě v partyzánské armádě je zakázáno. Během mise vyjde její tajemství na povrch a ona utíká, aby zachránila své nenarozené dítě před potratem. Mariinýma očima prožíváme ničivé důsledky ozbrojeného konfliktu v Kolumbii – města zpustošená masakry, rolníci chycení v křížové palbě, rodiče, kteří přišli o své děti, a děti, jež se snaží zachovat si uprostřed krveprolévání normální dětství. Marii se nakonec podaří díky novému instinktu, který se v ní zrodil, najít sílu hledat nový život.

ZeměKolumbie, Argentina, Francie
Rok2015
Délka92 min
Věková skupina16
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, české
Režie José Luis Regules Gracia
Scénář Diego Vivanco
Kamera Sergio Iván Castaño
Hudba Camilo Sanabria
Střih Delfina Castagnino
Kontakt Urban Distribution International

Biografie

José Luis Rugeles (1968) je kolumbijský kameraman a režisér. Vystudoval fotografii a film na škole Unitec Bogotá. Prosadil se nejprve v komerční branži, natočil řadu respektovaných videoklipů a TV reklamních snímků. Režíroval krátký snímek Komodský drak (El dragón de Comodo, 2007), později debutoval celovečerním dramatem García (2010). Je spoluzakladatelem produkční společnosti Rhayuela Films.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.