30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž studentských filmů Zlínský pes, Sousedství

První sníh (2015) 0

Česká republika | 2015 | 14 min.

Pohádka o malém ježkovi, který se nečekaně probudí ze zimního spánku. Protože je zvědavý, vydá se ze svého pelíšku ven pozorovat nádhernou noční oblohu. Přemožen únavou náhle usne. Přes noc napadne spousta sněhu a náš hrdina po probuzení zjistí, že všechny známé cestičky jsou zakryté sněhem. A tak se vydá na nebezpečné dobrodružství za nalezením svého domečku.

ZeměČeská republika
Rok2015
Délka14 min
Věková skupina0
JazykAngličtina, Čeština
TitulkyBez titulků
Režie Lenka Ivančíková
Scénář Lenka Ivančíková
Kamera Nina Ščamborová, Jakub Lojda, Petr Holeček
Hudba Zbyněk Matějů
Střih Jiří Duchoslav, Daniel Bašta
Kontakt Film Academy of Miroslav Ondříček in Písek

Biografie

Lenka Ivančíková je výtvarnice, animátorka a režisérka ze Slovenska. Vzdělání v oboru umění a kritiky získala na Brightonské univerzitě ve Velké Británii. Během studia se zviditelnila úspěšnými krátkými filmy v oblasti experimentální animace. Okouzlení loutkovými pohádkami ji pak přivedlo ke studio na FAMO v Písku, kde zrealizovala dva krátké autorské animované filmy Jako se do hory volá (2014) a První sníh (2015).Tento film je součástí pásma Zlínský pes - studentské animace 3., Tento film je součástí pásma Sousedství.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.