30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Velký sen (2016) 10

Indie | 2016 | 111 min.

Film o dvou Shanuovi (9) a Buaovi (7), kteří se svou matkou Vaishnavi bydlí v činžovním domě v Bombaji. Vaishnavi požádá svého švagra Bali Bhai, aby oběma dětem sehnal práci. Ten pracuje u filmu, a tak vezme děti k filmovým kulisám. I když práci nezískají, dostane se jim do ruky badmintonový míček a jejich novým smyslem života se má stát hra chidiya. A to nemůže být nic těžkého! Dosáhnout těch nejjednodušších věcí je ale někdy dost obtížné. Nakoupit rakety, obstarat síť a udělat si v činžáku kurt ještě není žádný problém. Chlapci však musí vyhrát…

ZeměIndie
Rok2016
Délka111 min
Věková skupina10
JazykHindština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Mehran Amrohi
Scénář Amitabh Varma/ Mehran Amrohi
Kamera Vikas Joshi
Hudba Shailendra Barve
Střih Mohit Takalkar
Kontakt Mehran Amrohi

Biografie

Mehran Amrohi je začínající filmový tvůrce z Indie. Pochází z Uttarpradéše, pátého největšího státu indické federace. Vystudoval inženýrství, poté se však plně obrátil do filmové branže, kde již nyní působí několik let. Debutoval autorským celovečerním snímkem pro děti Chidiya (2015) v bollywoodské produkci.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.