30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Fotbalová parta - legenda žije! (2016) 10

Německo | 2016 | 99 min.

Leo, jeho bratr Elias, Finn, Oskar, Joshua a Matze jsou posedlí fotbalem. Často slýchají legendu o Divoké fotbalové partě, která před lety hrávala, ale nevěří jí. I tak si fotbalem krátí svá volná odpoledne. Když najdou tajemnou mapu, která je dovede na neznámé území, je jim jasné, že legenda skutečně existuje. Až tam si kluci uvědomí, že se ocitli uprostřed země legendárních „Wildboys“ a byli vybráni jako nástupci těch skutečných, nyní již dospělých, jako nástupci legendární Divoké party. A tak chlapci začnou nejen tvrdě trénovat, ale najmou si i trenéra Williho a připraví si hřiště zvané Ďáblova rokle. Také se pak musí vypořádat s tím, že se k nim připojí sedmý „hráč“ Müller, z nějž se nakonec vyklube holka. Mají v sobě děti dostatek divokosti, aby uspěly? Vtipný a svižný film nejen o fotbale, ale i o dobrodružství a přátelství.

ZeměNěmecko
Rok2016
Délka99 min
Věková skupina10
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Joachim Masannek
Scénář Joachim Masannek
Kamera Benjamin Dernbecher
Hudba Bananafishbones, Andrej Melita, Peter Horn Jr.
Střih Tobias Haas
Kontakt SamFilm GmbH

Biografie

Joachim Masannek (1960) je německý scenárista, režisér a spisovatel. Vystudoval germanistiku, filozofii a film v Mnichově. V různých profesích pracoval u filmu a v TV. Podílel se na vzniku několika animovaných projektů, později se obrátil k autorské knižní tvorbě pro děti. Režíroval řadu krátkých a TV snímků. Prosadil se pěticí filmů z fotbalového prostředí pod názvem Divoká jedenáctka (Wilden Kerle 1–5, 2002–2008) a dobrodružnými rodinnými filmy Osmiválec (V8, 2013, 2015).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.