30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České filmové a televizní tvorby

František, můj táta (2015) 10

Česká republika | 2015 | 36 min.

Neslyšící Laura má velkou touhu najít svého biologického tatínka. Vydává se na cestu, jež je plná dobrodružství a cestou za pravým poznáním věcí. Příběh je inspirován skutečnými motivy. Na oslavě narozenin svého mladšího bratra se Laura dožaduje, aby jí máma řekla, kdo je její pravý táta. Máma mlčí. Laura je dost velká, a tak chce znát pravdu. Babička se prořekne a tajemství prozradí. Laura se vydává na cestu do míst, kde by mohl být její tatínek. Je bezradná, poslední stopy a důkaz se jí ztratí a ona nemá kde spát. Les se stává jejím společníkem a utěšitelem. Na pokraji jejích sil se objeví pravý táta František. Oba se musí spřátelit a porozumět si v tajenkách jazyka, kdo je kdo.

ZeměČeská republika
Rok2015
Délka36 min
Věková skupina10
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Zuzana Dubová
Scénář Zuzana Dubová
Kamera Tomáš Nováček
Hudba Antonín Koutný a TEVE
Střih Jiří Kubík
Kontakt Labyrint Brno, o.s.

Biografie

Zuzana Dubová (1983) je scenáristka a režisérka. Absolvovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně a stáž na barcelonské filmové škole ECIB. Během studií natočila krátké hrané snímky Vrátný (2006) či 3 dny (2009). Ve spolupráci s Českou televizí režírovala film Holoubci (2012), první snímek svého druhu realizovaný ve znakovém jazyce, jímž navázala na svoji předchozí práci s neslyšícími dětmi, a film František, můj táta (2014). Podílela se také na realizaci několika pořadů.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.