30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České filmové a televizní tvorby

Podivný svět (2015) 6

Česká republika | 2015 | 19 min.

Neslyšící Lu je zahleděná do sebe a svých her a s rodiči nekomunikuje, jen s tabletem v ruce. Máma se naštve a vezme jí za trest, že vyhodila starou dobrou hračku, veškerý herní arzenál. Lu se nudí ve svém pokoji a náhle uvidí usmoleného chlapce lezoucího do popelnice. Lu to musí zastavit, přijíždí popeláři. Chlapec ji jen vystrašil, Lu se s ním vydává do jeho úkrytu na vrakoviště. Chlapec ji seznamuje se světem starých dobrých věcí, jež se dají recyklovat. Lu tomu moc nerozumí, ale i přesto jí chlapec ukazuje a otevírá jiný svět, který se jí z hlavy jen tak nedostane. Film je ve znakové řeči s českými titulky. Určeno pro slyšící i neslyšící publikum.

ZeměČeská republika
Rok2015
Délka19 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Zuzana Dubová
Scénář Zuzana Dubová
Kamera Tomáš Nováček
Hudba Antonín Koutný
Střih Jiří Kubík
Kontakt Labyrint Brno, o.s.

Biografie

Zuzana Dubová (1983) je scenáristka a režisérka. Absolvovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně a stáž na barcelonské filmové škole ECIB. Během studií natočila krátké hrané snímky Vrátný (2006) či 3 dny (2009). Ve spolupráci s Českou televizí režírovala film Holoubci (2012), první snímek svého druhu realizovaný ve znakovém jazyce, jímž navázala na svoji předchozí práci s neslyšícími dětmi, a film František, můj táta (2014). Podílela se také na realizaci několika pořadů.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.