30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Kanadské dobrodružství (2015) 8

Dánsko | 2015 | 83 min.

Děti najdou starou fotografii muže s vousy a vybavením k těžbě zlata. Ukáže se, že jde o jejich pradědečka. Tento vousatý muž se před mnoha lety odstěhoval do Kanady, aby hledal zlato. Zjištění podnítí v dětech nadšení a zkontaktují se s tetou Annou, která je pozve do Kanady na návštěvu. Tam se dozvědí o starém zlatém dole a mapě pokladu. Děti postihne zlatá horečka a vydávají se na výpravu za hledáním ztraceného zlata, které by se už více než padesát let mohlo pod povrchem skrývat. Na cestě k místu těžby děti překvapí nejen místní divoká příroda a zvířata, ale i dva hledači zlata, kteří by se také rádi dostali k pokladu.

ZeměDánsko
Rok2015
Délka83 min
Věková skupina8
JazykDánština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Niels Nørløv
Scénář Boderke, Eric Leca, Lars Mering, Michael Obel, Jonathan Vanger
Kamera Philippe Roy

Biografie

Niels Nørløv Hansen (1973) je dánský scenárista a režisér. Absolvoval režii na Národní dánské filmové škole. Od krátkometrážní tvorby, z níž uveďme např. snímek Mostrum (Monsteret, 2002), přešel k realizaci TV seriálů – např. 2900 Štěstí (2900 Happiness, 2007) či krimi Ti, co vraždí (Den som draeber, 2010). Debutoval celovečerní komedií Třídní sraz (Klassefesten, 2011), po níž natočil dobrodružný film Kanadské dobrodružství (Min søsters børn og guldgraverne, 2015).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.