30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Pocty, Dny německé kinematografie

Létající třída (2002) 10

Německo | 2002 | 110 min.

Problémový dvanáctiletý Jonathan se dostane do církevní internátní školy, jejíž sbor má mnohaletou tradici. Brzy se spřátelí s partou spolužáků a zamiluje se do zlodějky Mony, která patří k nepřátelské partě. Když po jedné z bitev dostanou školáci za trest nastudovat vlastní představení, rozhodnou se pro náhodně nalezený rukopis hry Létající třída. Aniž tuší, kdo je autorem a jaký má význam pro jejich učitele Justuse, chtějí ji opatřit novou hudbou a rapovými texty. To však vyvolá řetěz bouřlivých událostí, které je nečekaně naučí, jakou cenu má přátelství a odvaha, a umožní jim dokonce udělat dobrý skutek.

ZeměNěmecko
Rok2002
Délka110 min
Věková skupina10
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Tomy Wigand
Scénář Henriette Piper, Franziska Buch, Uschi Reich
Kamera Peter von Haller
Hudba Moritz Freise, Biber Gullatz, Niki Reiser
Střih Christian Nauheimer
Kontakt Goethe-Institut Tschechische Republik

Biografie

Tomy Wigand (1952) je střihač, scenárista a režisér. Studoval na Filmové a TV akademii v Mnichově. Debutoval celovečerní komedií Fotbal je náš život (Fußball ist unser Leben, 2000). Kromě několika TV filmů a seriálů režíroval rodinné snímky Létající třída (Das fliegende Klassenzimmer, 2003) a Omamamia (2012), romantické drama Polly s modrýma očima (Polly Blue Eyes, 2005) či dobrodružný film pro děti Tajemný myšlenkový stroj (TKKG und die rätselhafte Mind-Machine, 2006).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.