30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumenty

Jít za svým snem! (2014) 15

Česká republika | 2014 | 85 min.

Dokumentární cyklus o výjimečně nadaných mladých umělcích, které spojuje obrovská vůle a zarputilost, bez nichž by nemohli jít svou vlastní cestou. Tyto vlastnosti jim umožnily, aby se někdejší koníček stal neoddělitelnou součástí každého z nich, životním stylem a profesí, bez které si už neumějí svůj život prakticky představit. Jakub Junek – houslista: Nadaný houslista spolu s violoncellistou Ivanem Vokáčem tvořili nerozlučné hudební duo, zvítězili v řadě soutěží, hrávali ve vyprodaných koncertních sálech. Pak přišel blesk z čistého nebe. Diagnóza – akutní leukémie – změnila Kubovi ze dne na den život. Vladivojna la Chia – muzikantka: Portrét všestranné excentrické muzikantky, do jejíhož tvůrčího záběru se kromě skladatelství, zpěvu či komponování filmové a divadelní hudby vejde i výtvarné umění. Svým temperamentem čeří klidné vody české hudební scény. Aleš Valášek – scénograf a kostýmní výtvarník: Okouzlen pohádkami W. Disneye, Čajkovského Labutím jezerem a později i muzikály Fantom opery či Evita směřoval ke studiu scénografie a k tvorbě příběhů plných fantazie, barev a hudby. Přes překážky i negativní lidské emoce se dokázal probojovat k uznání – signálu, že divadelní scéna je svět, ke kterému bytostně patří a nehodlá se ho vzdát

ZeměČeská republika
Rok2014
Délka85 min
Věková skupina15
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Hana Pinkavová
Scénář Hana Pinkavová
Kamera Jan Bartoň
Střih František Pospíšil
Kontakt Česká televize

Biografie

Hana Pinkavová (1950) je režisérka a scenáristka, absolventka FAMU. Během své 35 leté tvorby má na svém kontě přes 100 autorských dokumentů.Věnuje se především sociální, ekologické,dětské a mládežnické tématice. Velkou část tvorby věnovala dokumentům osobností (např. režisérka Hermína Týrlová, malíři Jiří Anderle, Josef Liesler, Libor Vojkůvka, cestovatelé Hanzelka/Zikmund či arcibiskup Jan Graubner). V letech 2001-2015 realizovala pro ČT 55 dokumentů o mladých pozoruhodných talentech  v rámci cyklů Nehasit!Hořím!, Úděl nadání, Jít za svým snem!.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.