30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny německé kinematografie

Zázračné děti (2011) 14

Německo | 2011 | 97 min.

Příběh tří mimořádně hudebně nadaných dětí, jež pojí hluboké a skutečné přátelství, které přesáhne jejich rozdíly v náboženství i v národnostech. Dvě židovské děti jsou virtuosové – Larissa hraje na klavír a Abrascha na housle. Mladá německá dívka Hanna je také nesmírně nadaná. Děti žijí v Poltavě na Ukrajině v roce 1941 a jednu věc mají společnou. Tím je hudba. Jejich svět je spřaden ze zvědavosti, radosti a talentu. Když nacisté napadnou Sovětský svaz, rodiny dětí čelí smrtelnému nebezpečí. Šílenství dospělých doma i za hranicemi obrátí jejich svět vzhůru nohama a děti už nemohou zůstat přáteli.

ZeměNěmecko
Rok2011
Délka97 min
Věková skupina14
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Marcus O.Rosenmüller
Scénář Stephen Glantz, Marcus O. Rosenmüller, Kris Karathomas
Kamera Roman Nowocien
Hudba Marin Stock
Střih Marcus O.Rosenmüller
Kontakt Bettina Westhausen

Biografie

Marcus O. Rosenmüller (1963) je scenárista, režisér a producent. Absolvoval studia komunikace v Mnichově. Prosadil se zejména svými reklamními snímky a hudebními videoklipy. Ve spolupráci s TV se podílel na realizaci mnoha programů, natáčel také seriály a filmy, z nichž připomeňme např. díla Mrtvý potápěč v lese (Der tote Taucher im Wald, 1999), Klient (Die Mandantin, 2004), Potopa (Die Flut, 2010). Debutoval oceněným celovečerním dramatem Zázračné děti (Wunderkinder, 2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.