30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Holčičí parta (2014) 15

Francie | 2014 | 112 min.

Úžasný příběh o ženské emancipaci, který je zasazen do jedné problematické pařížské čtvrti. Nesmělá šestnáctiletá Mariame žije se svou matkou, která bývá doma jen málokdy, s despotickým bratrem a se dvěma mladšími sourozenci, o které se z velké části stará sama. Na střední škole zaostává a její známky nestačí na to, aby pokračovala ve studiích. Brzy je ze své ulity vylákána třemi energickými vrstevníky ze stejné čtvrti. Jejich chvastounství a poněkud drzá energie ji naprosto uchvacují, a tak netrvá dlouho, než Mariame jejich okázalé a hrubší způsoby přijme za své. Její urputnou cestu za nezávislostí proto lemují jak hloupá, tak i odvážná rozhodnutí.

ZeměFrancie
Rok2014
Délka112 min
Věková skupina15
JazykFrancouzština
TitulkyČeské
Režie Céline Sciamma
Scénář Céline Sciamma
Kamera Crystel Fournier
Hudba Para One
Střih Julien Lacheray
Kontakt Films Distribution

Biografie

Céline Sciammová (1978) je francouzská scenáristka a režisérka. Vystudovala scenáristiku na pařížské filmové škole La Fémis. Absolvovala scénářem, který se stal podkladem pro její celovečerní režisérský debut Lekníny (Naissance des pieuvres, 2007), který byl s úspěchy uveden na řadě prestižních festivalů. Široké uznání přinesla i její následná autorská filmová tvorba zahrnující komedii Tomboy (2011) a drama Dívčí gang (Bande de filles, 2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.