30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České filmové a televizní tvorby

Cestohrátky- Jamajka, Keňa, Jižní Vietnam, Mexiko, Etiopie (2015) 0

Česká republika | 2015 | 13 min.

Dobrodružný cestopis pro děti, který pomůže přehledně, srozumitelně a zábavně poznávat zákoutí celého světa a zodpoví všechny záludné otázky. Jamajka – ostrovní království Karibiku, kde se zrodila hudba reggae a kde původní obyvatelé maroonského kmene dodnes udržují své tradice. Keňa – země s nejznámějšími africkými národními parky, s tajemným národem Masajů, s možností sběru oříšků kešu anebo návštěvy opravdových šamanů. Jižní Vietnam – země s vodními trhy, rýžovými poli, květinovými plantážemi či s pouličními dobrotami. S návštěvou města plného motocyklů. Mexiko – největší země Střední Ameriky s příběhy indiánů i španělských dobyvatelů, zlatým pokladem a pyramidami. Etiopie – země, kde včelaři lezou pro med do korun stromů, místo chleba jedí placky a mazlí se s hyenami.

ZeměČeská republika
Rok2015
Délka13 min
Věková skupina0
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Markéta Nešlehová, Tomáš Kabele
Scénář Markéta Nešlehová, Tomáš Kabele
Kamera Vladimír Šimek, Šuster Jan, Votruba Martin, Schäfer Tomáš, Žán Vlastimil, Čálek David
Hudba xxx
Střih Bouška Lukáš, Řehák Jan, Kabele Tomáš
Kontakt Česká televize

Biografie

Tomáš Kábele je režisér.Natočil TV snímek Velká holka (2005). Režijně též spolupracoval na TV cyklech a seriálech jako např. Předčasná úmrtí (2006–2007), Příběhy slavných (2010) či Naše tradice (2014). Markéta Nešlehová (1969) je scenáristka a režisérka. Dlouhodobě působí v TV prostředí, jako režisérka se podílela se na vzniku TV pořadů Noc s Andělem (1999), Babylon (2000), Do práce (2011) či Tečka páteční noci (2013) nebo TV seriálů Naše tradice (2014) i Cestohrátky (2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.