30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny německé kinematografie

Rico a Oskar, malí detektivové (2014) 6

Německo | 2014 | 96 min.

Desetiletý Rico je opravdu zvláštní chlapec. Někdy bývá terčem posměchu, protože si to v hlavě trochu pomotá a neví, kde je pravá a levá strana. Nicméně na maličkosti je Rico expert. Třeba si všimne jednoho kousku těstovin ležícího na chodníku. Nebo zvláštních věcí, které se dějí v domě, kde bydlí. Vyzkoušet si své zvláštní dovednosti a houževnatost má ve chvíli, kdy je jeho nový kamarád – talentovaný, ale úzkostný Oskar – unesen.

ZeměNěmecko
Rok2014
Délka96 min
Věková skupina6
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Neele Leana Vollmar
Scénář Andreas Bradler, Klaus Döring, Christian Lerch
Kamera Torsten Breuer
Hudba Oliver Thiede
Střih Bernd Schlegel
Kontakt Lieblingsfilm GmbH

Biografie

Neele Leana Vollmarová (1978) je režisérka. Vystudovala Filmovou akademii Baden-Württemberg v Ludwigsburgu. Natočila několik krátkých filmů, včetně oceněného snímku Moji rodiče (Meine Eltern, 2003). Debutovala celovečerním dramatem Prázdniny od života (Urlaub vom Leben, 2004), které následovala satirická komedie Mírové časy (Friedliche Zeiten, 2008). V žánru komedie zůstala v dalším snímku Nelíbí se mu to, Marie! (Maria, ihm schmeckt's nicht!, 2009).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.