30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České filmové a televizní tvorby

Gorilí povídání (2015) 6

Česká republika | 2015 | 9 min.

Putování za atraktivními africkými zvířaty, jehož průvodci jsou gorilí mládě Nuru, které se narodilo v roce 2013 v pražské ZOO, a jeho gorilí tetička Kamba, která jako jediná z pražských goril přišla na svět v africké divočině. Nejprve se přeneseme do života pražských goril, pak se vyprávění Kamby přesune do její rodné Afriky. Spolu s malým Nuru se tak dozvíme nejen o životě goril ve volné přírodě, ale také o ostatních zvířatech z Afriky. Každý díl vyprávění pak ještě doplní zábavná krátká pohádka.

ZeměČeská republika
Rok2015
Délka9 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Václav Chaloupek
Scénář Václav Chaloupek, Jiří Chalupa, Petr Maršík
Kamera Jiří Bálek, Václav Chaloupek, Jitka Rosendorfová, Aleš Toman
Hudba Jaroslav Samson Lenk
Střih xxxx
Kontakt Česká televize

Biografie

Václav Chaloupek (1949) je scenárista a režisér. Vystudoval pedagogiku, dlouhodobě se věnuje práci se zvířaty, která jej přivedla i k filmu. Jeho tvorba je spjata s TV, pro kterou realizoval řadu oblíbených pořadů určených dětem. Se zvířecími hrdiny natočil seriály Tuláček (1997), Kluci ze zámku (2000), Méďové (2001), Vydrýsek (2002), Bráškové (2003), Madla a Ťap (2006) či Méďové na cestách (2013). Realizoval též stovky TV reportáží či přírodopisné dokumenty.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.