30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České filmové a televizní tvorby

Kocour Mour poznává své příbuzné (2014) 0

Česká republika | 2014 | 13 min.

I ta nejobyčejnější kočka domácí má v sobě kapku lví krve! Populárně naučný, ale především zábavný seriál o divokých kočkách všech velikostí, kapka jejichž krve proudí v těle i toho nejochočenějšího domácího mazlíčka. Typické kočičí schopnosti a zvyky, ale i nečekané záliby jednotlivých druhů a jejich specifické schopnosti včetně magických, které jim přisuzovali dnes už zaniklé civilizace. Viděli jste někdy kočku, která loví ryby? Je gepard skutečně nejrychlejší běžec na světě? Která kočka dělala společnost proroku Mohamedovi? A jak se ocitl bílý lev v našem státním znaku? Pokud odpovědi neznáte, nemusíte se stydět. Kocour Mour je nezná taky. A právě proto se vydává na cesty za poznáním svým příbuzných.

ZeměČeská republika
Rok2014
Délka13 min
Věková skupina0
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Simona Oktábcová
Scénář Simona Oktábcová
Kamera Josef Nekvasil, Leoš Skokan, Zdeněk Tripes
Hudba xxx
Střih Petr Smělík
Kontakt Česká televize

Biografie

Simona Oktábcová (1961) je scenáristka a režisérka. Vystudovala FAMU. Věnuje se zejména dokumentární a publicistické tvorbě v rámci své působnosti v TV prostředí. Spolupracovala např. na realizaci TV cyklů a seriálů GEN (1993), GENUS (1995), Lapidárium (1995), Osudy hvězd (1999-2007), Sláva vítězům (2002), Třináctá komnata (2005–2015) či nejnověji Kocour Mour poznává své příbuzné (2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.