30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumenty

Brundibár (2014) 14

Německo, Česká republika | 2014 | 85 min.

Už ne znovu holocaust!, je první reakce členů berlínského žákovského souboru poté, co se dozvědí, že budou hrát operu Brundibár. Členové mládežnického divadla – a zároveň „problémoví“ mladiství – jsou vrženi do nejhorší části německých dějin. Mají totiž za úkol nastudovat dílo, jež mělo svou premiéru roku 1938 v nechvalně proslulém koncentračním táboře v Terezíně. Během práce na opeře se seznamují s Gretou Klingsbergovou, jednou z mála přeživších z původního divadelního obsazení. Její optimistický přístup k životu mění pohled mladých herců na minulost i přítomnost a členové souboru získávají zkušenosti, které by školní vyučování zprostředkovalo jen těžko. Když dojatá Greta sleduje premiéru nového nastudování opery, pojí ji již s protagonisty hluboké přátelství.

ZeměNěmecko, Česká republika
Rok2014
Délka85 min
Věková skupina14
JazykNěmčina
TitulkyČeské
Režie Douglas Wolfspreger
Scénář Douglas Wolfsperger
Kamera Frank Amann, Igor Luther
Hudba Alex Komlew
Střih Frank Brummundt
Kontakt Eine Douglas Wolfsperger Filmproduktion

Biografie

Douglas Wolfsperger (1957) je německý scenárista a režisér. Dlouhodobě spolupracoval s TV společnostmi SWF a WDR. Věnoval se hrané filmové tvorbě, debutoval celovečerním snímkem Žij křížem a zemři krážem (1985), dále režíroval např. komedii Moje polská panna (Meine polnische Jungfrau, 2001). Později se začal zabývat dokumentaristikou – natočil např. oceněný snímek Bellaria: Ještě jsme tady! (Bellaria – So lange wir leben!, 2001) či Dvojí život (Doppelleben, 2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.