30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Malý Houdini (2014) 10

Francie | 2014 | 52 min.

Desetiletý Harry vyrůstá na farmě a je posedlý kouzly. Jeho publikem jsou rodiče a divadlem stodola. Dostane možnost zúčastnit se soutěže při příležitosti odhalení Sochy svobody v New Yorku. Musí se ale za něj zaručit někdo slavný, jako třeba Nikola Tesla, který náhodou projíždí městem. Harry ho upoutá svou kouzelnickou nevinností a nadšením. Tesla se rozhodne jeho schopnosti vylepšit a naučit ho vysněnému řemeslu. Odváží ho do New Yorku, kde Harry tráví čas s robotem Amroldem a Teslovou neteří Beth. V divadle Harry narazí na svého konkurenta Geoffreyho, nadějného mladého kouzelníka. Potkává i dva kulisáky z divadla, kteří jej přivedou do domu tajemného Sinhearta. Ten mu nabízí ukázat trik, kterým oslní publikum a díky němuž zvítězí nad Geoffreym. Harry neuváženě přijímá nabídku, avšak neuvědomuje si, co všechno tímto krokem rozpoutá.

ZeměFrancie
Rok2014
Délka52 min
Věková skupina10
JazykFrancouzština
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Cederic Babouche
Scénář Francois Turquety
Kamera Cederic Babouche
Hudba Thierry Malet
Střih Benjamin Massoubre
Kontakt Dandelooo

Biografie

Cédric Babouche je francouzský scenárista a režisér. V Paříži vystudoval uměleckou školu Oliviera de Serra a Emila Cohla. Začínal jako sochař, později se začal zabývat animovaným filmem a natočil krátký snímek Rutina (La Routine, 2004), který následovalo festivalově úspěšné dílo Imago (2005). Režisér se podílel na realizaci řady animovaných snímků, seriálů a projektů. Pro TV natočil seriály Chico Chica Boumba (2011) nebo Malý Houdini (Little Houdini, 2014). Animaci také vyučuje.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.